daen
+45 70 25 11 27
daen
+45 70 25 11 27

Brug genvejstaster og spar tid

BusinessGo > Tips & Tricks > Brug genvejstaster og spar tid

Vidste du at…

I Business Central kan du spare en masse tid ved at bruge de indbyggede genvejstaster. Vi har nedenfor angivet et par smarte genveje som appetitvækkere. Vi opfordrer bestemt vores kunder til at spare på musen og benytte genvejstaster, da hverdagen i Business Central herved bliver langt mere effektiv. Den komplette liste over genvejstaster finder du i hjælpemenuen under Tastaturgenveje.

  • Søge funktionen (Fortæl mig) kan åbnes med Alt + Q. I søgefunktionen kan du søge på tværs af systemet. Hvis du før din søgetekst angiver et @ fortæller du systemet at din søgning ikke ser på store og små bogstaver. Et ? i søgeteksten fungerer som et wildcard. Det er nyttigt hvis du f.eks er i tvivl om hvordan noget staves
  • Ctrl + F1 åbner hjælpemenuen for den side du står på
  • F5 genopfrisk siden du står på
  • Shift F12 giver oversigt over de funktioner dit rollecenter/dine rettigheder giver dig adgang til. Herfra kan du navigere direkte til den ønskede opgave eller funktion
  • Ny post i et listbillede som f.eks. en ny kunde. Tryk Alt + N
  • Angiv en note på stamdata Alt + O. Noter ses efterfølgende i faktaboksen under Vedhæftede filer
  • Få faktaboksen frem på en post. Tryk Alt + F2. Faktaboksen forsvinder igen hvis du trykker på Alt + F2. Fungerer altså som en form for åben/luk knap
  • Fokus (Bredt eller Smalt layout) på en side kan ændres med  Ctrl + F12
  • I redigerbare lister kan du med F8 kopiere feltet i den samme kolonne i rækken ovenfor og indsætte det i den aktuelle række. Med denne genvej efterfulgt af Tab kan du hurtigt udfylde felterne i linjeelementer, som du vil give den samme værdi som rækken ovenfor.

 

God fornøjelse med at bruge genvejstasterne i Business Central 🙂