daen
+45 70 25 11 27
daen
+45 70 25 11 27

Sideinspektion – se hvad der sker ”behind the scenes”

BusinessGo > Tips & Tricks > Sideinspektion – se hvad der sker ”behind the scenes”

Vidste du at…

Hvis du vil vide, hvad der ligger bag et skærmbillede i Business Central, er ‘Sideinspektion’ funktionen rigtig god at kende. Sideinspektion er indbygget som standard feature i Business Central og den kan bruges på alle skærmbilleder. 

Du aktiverer Sideinspektion nemt med tastekombinationen Ctrl + Alt + F1, hvorved der åbnes en rude Sideinspektion i skærmens højre side. Du kan nu dykke ned i alle oplysninger der vedrører den pågældende side. Du kan bl.a. se alle felter der ligger i tabellen, også de felter der ikke vises eller er til rådighed på selve siden.

Felter der som standard ikke vises eller er til rådighed på et skærmbillede kan stilles til rådighed, men det skal kodes.

Tip: Tryk på ”Vis Tabel”, og alle records og felter af sidens kildetabel vises i et separat browservindue.

Bemærk, at Sideinspektion ved aktivering vil have fokus på den overordnede side. Hvis et skærmbillede indeholder et underbillede, i dette tilfælde ‘Salgsordrelinjer’, som du ønsker at undersøge,  kan du blot klikke på underskærmbilledet og Sideinspektionen skifter fokus. I nedenstående skærmbillede kan du se, hvordan fokus er skiftet fra tabellen ‘Sales Header’ til tabellen ‘Sales Line’.

Sideinspektion viser alle felter for en given tabel. Du har mulighed for at søge efter specifikke felter ved at klikke på forstørrelsesglasset og indtaste dit søgekriterie.

Tip: Søg på ”System” og du kan se, hvornår en rekord er oprettet eller ændret og af hvem, som vist nedenfor.

Bemærk, at det via rettigheder er muligt at begrænse de oplysninger, brugere kan se via Sideinspektion. Det er administrator af Business Central der typisk gør dette. Så hvis du ikke kan se de oplysninger du forventer, har du sandsynligvis ikke de nødvendige rettigheder.