daen
+45 70 25 11 27
daen
+45 70 25 11 27

Ret beskrivelsen på bogførte finansposter

BusinessGo > Tips & Tricks > Ret beskrivelsen på bogførte finansposter

Vidste du at…

Når poster bogføres i Business Central bliver de som udgangspunkt låst som historiske data, og du kan ikke rette i dem. Men du kan faktisk godt rette i beskrivelsen på posten, hvis du har brug for det.

Gå ind i Kontoplanen og stil dig på den relevante konto. Her vælger du enten Konto/Poster eller Proces/Gennemse poster, du kan redigere beskrivelsen begge steder. I nedenstående eksempel benytter jeg Konto/Poster.

Klik på Rediger liste og du vil nu kunne rette i feltet Beskrivelse. Læg mærke til, at selv om du er i Rediger funktionen, kan du ikke rette i andre felter. Det sikrer, at du ikke retter i vigtige historiske data.

Jeg er nu klar til at rette min fejlagtige tekst. Rettelsen gemmes med det samme helt automatisk.

Nu er min posteringstekst, som jeg ønsker det.

Bemærk, at ændringer til beskrivelsen gemmes i ændringshistorikken. Under Handlinger/Vis ændringshistorik kan du se både den gamle og den nye værdi. Og du kan selvfølgelig også se, hvem der har gennemført ændringen.